26 вересня 2020 р. 14:51

Під час ревізії Державної прикордонної служби виявлено порушень на 11,5 млн грн

Під час ревізії Державної прикордонної служби виявлено порушень на 11,5 млн грн

Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 1469) працівники Південного офісу Держаудитслужби виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 11,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Південного офісу Держаудитслужби.

Упродовж  перевірених чотирьох років (з 01.01.2016 по 31.12.2019) управління прикордонної служби уклало низку договорів з двома підрядними організаціями на виконання ремонтно-будівельних робіт. Згідно з договорами підрядні організації повинні були збудувати багатоповерховий будинок для проживання військовослужбовців, реконструювати гуртожитки, лікувальні корпуси у військовому госпіталі, виконати інші будівельні роботи.

За фактом виконаних підрядниками робіт управління здійснювало поетапну оплату. Роботи за укладеними договорами до кінця не виконані, проте ревізори встановили, що за здані роботи управління переплатило 10,3 млн грн через безпідставне завищення підрядними організаціями обсягів та вартості виконаних ними робіт.

Окрім цього, підрядна організація, яка «помилково» зависила вартість та обсяги своєї роботи аж на 10,2 млн грн, зникла – за результатами зустрічної звірки за містом реєстрації підрядну організацію не знайдено. Новим керівництвом управління в односторонньому порядку розірвано з нею договори.

Інша організація повністю відшкодувала зайво отримані майже 80 тис. грн.

Під час ревізії встановлені й інші порушення. Так, окремим працівникам управління безпідставно виплачувалась надбавка за вислугу років (260 тис. грн з нарахуваннями); військовослужбовцям виплачувалась не у відповідності до вимог бюджетного законодавства матеріальна допомога на оздоровлення (240 тис. грн); без документального підтвердження військовослужбовцям зайво виплачено грошової компенсації за піднайом (найом) житла (583 тис. грн).

За результатами ревізії об’єкту контролю направлено вимоги щодо усунення порушень законодавства, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунку, направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Матеріали ревізії направлено до Військової прокуратури Південного регіону України.

Також працівники Південного офісу Держаудитслужби завершили ревізію фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Одеса», підпорядкованого Одеській міській раді. Як повідомили у пресслужбі Південного офісу, за період з 1 січня 2017 року по 30 квітня 2020 року аудитори виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на загальну суму 6 мільйонів гривень та інших порушень фінансової дисципліни на суму 2,8 мільйони гривень.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт відносно одного із офіцерів відділення проходження служби особовим складом відділу кадрів Білгород-Дністровського прикордонного загону Держприкордонслужби. Встановлено, що прикордонник, підбурював колегу на надання одному з посадовців прикордонного загону неправомірної вигоди у сумі 15 000 гривень.

Поділитися