22 травня 2020 р. 11:02

Перевіряють причетність до гранат на подвір'ях: поліцейські затримали чотирьох мешканців Рені

Перевіряють причетність до гранат на подвір'ях: поліцейські затримали чотирьох мешканців Рені

Співробітники поліції обшукали помешкання мешканців міста Рені Одеської області, та затримали чотирьох ренійців за підозрою в причетності до злочинного угруповання. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

Під час обшуків правоохоронці вилучили чотири гранати Ф-1 із запалами, дві рушниці, майже сім десятків набоїв різного калібру, ножі, пристрій травматичної дії, близько пів сотні мобільних телефонів та 23 сім-карти до них, ноутбуки, банківські картки, імовірно рослинні та синтетичні наркотики з пристроєм для їх вживання, а також інші речові докази протиправної діяльності.

Наразі поліцейські встановлюють походження вилучених під час обшуків речей, а також перевіряють причетність затриманих до вчинення суспільно-резонансних злочинів на території району із використанням зброї та вибухівки. 

ФОТО, ВИДЕО: od.npu.gov.ua

Нагадаємо, в березні невідомий зловмисник кинув гранату на подвір'я будинку жителя Рені Одеської області. На щастя, ніхто не постраждав.

Це був вже другий випадок такого «хуліганства». У лютому гранату кинули на подвір'я будинку директора ТДВ «Ренійський елеватор» Володимира Хамика.

Нагадаємо також, що минулого року в Рені гранатами закидали житлові будинки чотири рази. У травні вибух гранати вибив шибки у вікнах будинку і пошкодив автомобіль мешканки Рені, припаркований у дворі.

Але перші два подібні інциденти сталися 1 і 19 лютого, коли у двір одного і того ж будинку по вулиці Будагяна невідомі кинули гранати. Тоді це викликало в місті резонанс. Аж до того, що окремими депутатами на сесіях міської та районної рад піднімалося питання про стан кримінальної ситуації в місті.

Депутати міської ради прийняли звернення до обласних органів влади і керівництва силових структур про проведення виїзного засідання, присвяченого цій темі, яке, втім, залишилося без наслідків.

Можливо тому, вибух гранати, що прогримів вночі 12 квітня під дворі приватного будинку ексмера Рені, вже такого резонансу не викликало, і став навіть приводом для жартів.

Поділитися