26 червня 2020 р. 21:22

Операція «Дата»: в Одеській області затримали двох торговців персональними даними

Операція «Дата»: в Одеській області затримали двох торговців персональними даними

Співробітники поліції та Служби безпеки України затримали в Одеській області двох осіб, які у месенджері продавали бази даних страхових компаній та банківських установ.

Про це повідомили у пресслужбі кіберполіції України. 

Крім цього, один з фігурантів виготовляв підроблені посвідчення водія та реєстраційні документи на авто - 34-річний одесит самостійно виготовляв посвідчення водія та свідоцтва про закінчення автошколи на замовлення інших осіб, а також неодноразово здійснював несанкціоноване втручання в комп’ютерну мережу Головного сервісного центру МВС України з метою завантаження на персональний комп’ютер облікових карток транспортних засобів.

Свої послуги чоловік надавав через анонімну сторінку у соціальні мережі, а виготовлені документи відправляв поштою від імені іншої особи.

Сфальсифіковане водійське посвідчення коштувало «клієнтам» 6 тисяч гривень, а облікова картка транспортного засобу – 4,5 тисяч гривень.

Під час обшуку автомобіля та помешкання ділка правоохоронці вилучили водійські посвідчення, свідоцтва про закінчення автошколи, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, голограмні стрічки, фінансові накладні, понад 20 тисяч бланків свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, кард принтер, 33 незаповнених бланки Міністерства юстиції України, коробки з білими порожніми пластиковими картками, паспорти громадян України та інше.

Загалом правоохоронці провели 36 обшуків у різних регіонах України. За результатами виявлено велику кількість файлів, що містять персональні дані громадян України, фрагменти баз даних державних, банківських та комерційних установ. Наразі встановлено 25 причетних до правопорушень осіб. 

Нагаємо, на Одещині шахраї створили фейковий сайт земельного кадастру.

Поділитися