19 травня 2020 р. 10:32

Одну з нових підозрюваних у справі про пожежу на Троїцькій відправили під цілодобовий домашній арешт

Одну з нових підозрюваних у справі про пожежу на Троїцькій відправили під цілодобовий домашній арешт

Київський районний суд міста Одеси обрав запобіжний захід завідуючій денним відділенням ДВНЗ «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу», яку підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки.

Як повідомили у пресслужбі суду, підозрюваній обрали запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

За версією слідства, 4 грудня 2019 року на початку робочого дня жінка увімкнула електричний обігрівач у своєму кабінеті на третьому поверсі. Через деякий час вона зачинила двері та залишила без нагляду електроприлад, внаслідок аварійного режиму роботи якого сталася пожежа, що призвела до трагічної загибелі 16 осіб.

Нагадаємо, прокуратура Одеської області повідомила про підозру ще двом особам у справі щодо пожежі в освітньому закладі по вулиці Троїцькій в Одесі, що сталася на початку грудня минулого року. 

Нагадаємо також, що шестиповерхова будівля на вулиці Троїцькій, 25, в центрі Одеси, де розташовувався Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, загорілася 4 грудня о 10:00.

Останні тіла загиблих в результаті пожежі витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня. Всього загинули 16 осіб.

Одеська прокуратура наполягала на обранні запобіжним заходом для підозрюваної в халатності завгоспа коледжу нічний домашній арешт.

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання слідчого поліції про арешт частини майна згорілого коледжу, вилученого в якості речових доказів під час додаткового огляду місця події.

Одеська міська рада виплатив сім'ям загиблих і постраждалим в результаті пожежі в в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу 3 мільйона 620 тисяч гривень. Також компенсації виділив Кабінет міністрів і Одеська обласна рада.

Керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій вирішило змінити керівництво управління в Одеській області.

Поділитися