07 серпня 2020 р. 13:35

Одеський та миколаївский пірати незаконно підключали жителям Миколаївщини телеканали

Одеський та миколаївский пірати незаконно підключали жителям Миколаївщини телеканали

Кіберполіція провела обшук сервісу для продажу ТВ-приставок Aura HD, Mag 250, U2C, Android та Smart TV, за допомогою якого здійснювалась незаконна ретрансляція низки телеканалів груп 1+1 media, StarLightMedia та медіахолдингу «Медіа Група Україна».

Як повідомили у пресслужбі кіберполіції, правоохоронці встановили, що 47-річний мешканець Миколаєва на платній основі налаштовував клієнтське обладнання на отримання доступу до перегляду платних телеканалів за технологією «ОТТ».

«Піратський» сервіс адміністрував 41-річний одесит, який за допомогою хостингу налаштував незаконну трансляцію. Дозволів від правовласників фігуранти не мали. Таким чином, зловмисники завдали їм збитків на суму близько 7,5 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігурантів. За результатами вилучено комп’ютерну техніку та інші речові докази. 

У рамках кримінального провадження було проведено обшук у двох містах, в Одесі та Миколаєві.

У помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки та комп’ютерне обладнання, за допомогою якого здійснювалось адміністрування піратського онлайн-порталу для продажу ТВ-приставок. Вилучене обладнання направлено до експертного центру для проведення експертиз та, як результат, повинні бути оголошені підозри щодо крадіжки інтелектуальної власності.

Нагадаємо, співробітники кіберполіції в Одеській області спільно зі слідчим управлінням поліції області повідомили про припинення неправомірної діяльності державного реєстратора.

 Реєстрацію на нерухомість оформили за новою адресою, що дало змогу розпочати будівництво.

Також нагадаємо, що у квітні співробітники кіберполіції Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та проводили перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

 

Поділитися