07 квітня 2020 р. 08:41

Одеських поліцейських охоронців підозрюють у збуті наркотиків та хабарництві

Одеських поліцейських охоронців підозрюють у збуті наркотиків та хабарництві

Прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань затримали одразу після отримання неправомірної вигоди двох поліцейських Управління поліції охорони в Одеській області, які також підозрюються в організації незаконного збуту наркотичних засобів.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронці вимагали та одержали неправомірну вигоду у сумі 1 тисячі 550 доларів США від особи. За хабар правоохоронці обіцяли не притягати її до кримінальної відповідальності за фактом зберігання наркотичних речовин. Однак, за даними прокуратури вони, вимагали три тисячі, але встигли отримати лише половину від очікуваного. 

Слідчі ДБР затримали поліцейських після одержання останньої частини неправомірної вигоди в сумі 400 доларів США у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Національної поліції України.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронців з Одеси яких звинувачують у побитті затриманих.

Нагадаємо також, що слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань затримали прокурора однієї з місцевих прокуратур Одеської області за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Поділитися