28 лютого 2020 р. 17:19

Одеські правоохоронці з'ясовують, як чоловік проніс до будівлі суду гранату або її муляж

Одеські правоохоронці з'ясовують, як чоловік проніс до будівлі суду гранату або її муляж

Яким чином затриманий проніс до суду вибухонебезпечний предмет чи його муляж, правоохоронці з'ясовуватимуть під час службового розслідування.

Про це керівник поліції Одеської області Олег Бех сказав сьогодні, 28 лютого, під час брифінгу з приводу надзвичайної події, що сталася у приміщенні Приморського районного суду Одеси.

Нагадаємо, сьогодні у залі судових засідань доставлений зі слідчого ізолятора обвинувачений в умисному вбивстві погрожував предметом, схожим на гранату. Він обіцяв підірвати себе, якщо його не відпустять.

"В дію були введені спеціальні поліцейські операції «Заручник» та «Грім». На місці працювали слідчо-оперативна група, вибухотехніки, бійці БПОП та спецпідрозділу «КОРД». Олег Бех і прокурор області Максим Вихор особисто провели перемовини з правопорушником. Підозрілий предмет у чоловіка вилучили та направили на експертизу", - йдеться у повідомленні поліції.

Олег Бех, який вів перемовини, зазначив, що вони були складні.

«Чоловік обвинувачується в умисному вбивстві. Він вимагав відпустити його з-під варти, запевняючи, що не причетний до злочину», - каже він.  

За словами Олега Беха, вже сьогодні буде розпочато службове розслідування, в рамках якого з’ясовуватиметься, хто та за яких обставин передав затриманому небезпечний предмет, і яким чином чоловік зміг пронести його до зали суду.

У пресслужбі Приморського районного суду Одеси також прокоментували подію.

Як зазначають у суді, всі особи, які доставляються до будівель судів із місць тимчасового утримання, заводяться до судів у супроводі працівників конвойної служби Національної поліції окремим входом і не проходять контролю на безпеку у співробітників Служби судової охорони. Тобто, відповідальність за наявність в осіб, які доставляються до судів з місць тимчасового утримання, заборонених предметів повністю покладається на працівників конвойної служби Національної поліції, наголосили у пресслужбі.

Поділитися