16 листопада 2020 р. 17:27

Одеська область в лідерах за кількістю порушень "карантину вихідного дня"

Одеська область в лідерах за кількістю порушень "карантину вихідного дня"

Найбільше порушень карантину вихідного дня поліцейські зафіксували в тих регіонах, де місцева влада відмовлялася виконувати відповідне рішення Кабінету Міністрів України, багато порушників також було в столиці та Київській області.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За словами глави Нацполіції, складено майже 2 тисячі адмінпротоколів за порушення карантину на відповідальних осіб, розпочато 9 кримінальних проваджень. 

При цьому Ігор Клименко підкреслив, найбільше порушень карантину вихідного дня поліцейські зафіксували в тих регіонах, де представники місцевої влади офіційно заявили, що відмовляються виконувати рішення Кабміну. Це – Львівська, Дніпропетровська, Тернопільська, Черкаська, Одеська області.  Крім того, також багато порушників виявили в столиці та на Київщині.  

Нагадаємо, поліцейські Одещини склали 82 адмінпротоколи за порушення правил карантину, а функціонування закладів, які не дотрималися встановлених карантинних обмежень, припинено. 

За добу 14 листопада на території Одеської області за даними лабораторного центру COVID-19 лабораторно підтверджено методом тестування полімеразної ланцюгової реакції в 691 особи.

Нагадаємо також, що підприємці Київського ринку Одеси влаштували акцію протесту через карантин вихідного дня та перекрили вулицю Грушко у мікрорайоні Таїрове. 

Між тим міністр охорони здоров’я Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і знаходиться на самоізоляції вдома.

Поділитися