19 серпня 2020 р. 11:28

Одеситку заарештували за насильство над матір'ю

Одеситку заарештували за насильство над матір'ю

Протягом року правопорушниця принижувала гідність 78-річної жінки лайкою та погрозами, за що неодноразово поліцейські притягували її до адміністративної відповідальності.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області, це на кривдницю це не подіяло.

Тому слідчі Київського відділу поліції розпочали відносно неї провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України та оголосили підозру. Закінчивши досудове розслідування за фактом домашнього насильства, обвинувальний акт був скерований до суду.  

Суд, врахувавши обставини справи, вирішив, що виправлення обвинуваченої можливе лише в ізоляції від суспільства та призначив їй покарання у вигляді шести місяців арешту.

Нагадаємо, раніше ІзбірКом вирішив дізнатися, яка ситуація в Одесі та області. Тоді з'ясувалося що з початку року понад 2 тисячі жителів Одещини постраждали від насилля. Кількість звернень за перший квартал 2020 року у більшості районів Одещини збільшилася порівняняно з відповідним періодом минулого року. Щоправда, в управлінні не надали дані за квітень поточного року, на який прийшлася значна частина карантину. Правоохоронці послалися на те, що статистика у них ведеться поквартально. 

Нагадаємо також, що в серпні 2019 року 36-річного чоловіка, якого звинувачували у домашньому насильстві засудили до двох місяців арешту, і його взяли під варту в залі суду.

Поділитися