29 березня 2020 р. 13:24

Одесита змусили зняти з автівки портрет Сталіна - поліція почала розслідування

Одесита змусили зняти з автівки портрет Сталіна - поліція почала розслідування

Поліцейські Одеси почали розслідувати можливе виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів через наліпку з портретом Сталіна на склі однієї з автівок міста.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, про автомобіль «Тойота» з наклейкою у вигляді портрета Сталіна, виявлений на вулиці Марсельській, до поліції повідомили представники громадськості.

Правоохоронці встановили особу власника автомобіля. Він виявився 45-річним місцевим жителем.

Наразі досудове слідство за вказаним фактом триває. Відповідно до санкції статті, подібні дії караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Між тим на сторінці «ЕЖ. Одесса» у Facebook повідомляється, що автомобіль активісти помітили біля одного з магазинів, а власником виявився директор того магазину. 

«Портрет Сталіна власник машини знімати добровільно відмовився і дочекався поліції. Але це не допомогло, словесна перепалка переросла в бійку, в результаті стався постріл у повітря. Портрет зі скла все ж зняв сам шанувальник Сталіна», - йдеться у повідомленні.

ФОТО: «ЕЖ. Одесса»/Facebook

Нагадаємо, на початку березня пам'ятники Леніну знесли в селах Голиця і Владичень Болградського району Одеської області.

Поділитися