03 липня 2020 р. 08:59

Очільника відділу СБУ в Одеській області підозрюють у вимаганні 250 тисяч доларів у підприємця

Очільника відділу СБУ в Одеській області підозрюють у вимаганні 250 тисяч доларів у підприємця

Правоохоронці затримали в Одесі підполковника Служби безпеки України - начальника одного з відділів управління в Одеській області за підозрою в організації злочинного угруповання та вимаганні грошей.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України.

За даними слідства, співробітник спецслужби організував та керував діяльністю злочинного угруповання у складі не менше чотирьох осіб, учасники якого вимагали у підприємця 250 тисяч доларів США за можливе нерозголошення відомостей щодо обставин загибелі народного депутата України, які можуть йому зашкодити.

У випадку відмови від надання коштів, вимагачі погрожували застосувати насильство над потерпілим та його близькими родичами.

За інформацією Державного бюро розслідувань, слідчі ДБР повідомили підполковнику СБУ про підозру у вимаганні, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчиненому організованою групою (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України).

Також вирішується питання щодо обрання відносного підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та його відсторонення від займаної посади.

На даний час, слідчі ДБР проводять санкціонуванні судом обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального правопорушення та у приміщенні Управління Служби безпеки України в Одеській області.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники Національного антикорупційного бюро України також провели в Одесі кілька обшуків у декількох кримінальних провадженнях, фігурантами яких є керівництво міської ради - міський голова Геннадій Труханов та його заступник Павло Вугельман

Також нагадаємо, у квітні поточного року СБУ затримала власного генерала, якого звинувачують у співробітництві з ФСБ та плануванні вбивства Адама Осмаєва.

Поділитися