02 жовтня 2020 р. 20:22

Обвинуваченим у спробі купити посаду директора ОПЗ продовжили запобіжні заходи

Обвинуваченим у спробі купити посаду директора ОПЗ продовжили запобіжні заходи

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила запобіжні заходи обвинуваченим у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Зокрема подовжили бізнесменові строк дії процесуальних обов’язків ще на 2 місяці – до 30 листопада включно. 

Обвинувачений надалі зобов’язаний: прибувати до суду на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання або місця роботи; утриматись від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну. 

Колегія суддів також частково задовольнила клопотання захисника обвинуваченого про зміну запобіжного заходу та скасувала йому обов’язок носити електронний засіб контролю (браслет). 

Іншому учасникові кримінального провадження суд продовжив строк дії обов’язків теж на 2 місяці. Він зобов’язаний: прибувати до суду на першу вимогу; не відлучатися із міста Києва та Київської області без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання або місця роботи; утриматись від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну. 

Нагадаємо, за версією слідства, обвинувачені пропонували 5 млн доларів США голові ФДМУ за призначення певної людини на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі. Обвинувачених, разом із іншими особами, правоохоронні органи затримали одразу після надання першої частини неправомірної вигоди у сумі 50 000 доларів США.

Нагадаємо також, що слідчі судді Вищого антикорупційного суду обрали запобіжні заходи трьом особам, підозрюваним у наданні неправомірної вигоди голові Фонду державного майна України.

Поділитися