22 вересня 2020 р. 12:19

Обшуки в Одесі та Києві: СБУ розслідує випадки можливої корупції в «Укрзалізниці»

Обшуки в Одесі та Києві: СБУ розслідує випадки можливої корупції в «Укрзалізниці»

Служба безпеки України провела обшуки на території Києва та Одеси в окремих керівників акціонерного товариства «Укрзалізниця», через підозри в організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці штучно створили для однієї із філій АТ «Укрзалізниця» завідомо невигідні умови для курсування регулярних контейнерних поїздів. Це призвело до необхідності залучити приватні комерційні структури для пошуку клієнтів. У подальшому такі послуги почала надавати підконтрольна організаторам комерційна структура, яка фактично монополізувала цей сегмент ринку.

Співробітники СБУ, у межах розпочатого кримінального провадження, задокументували виведення у тінь через рахунки фірм з ознаками фіктивності понад 4 мільйони гривень. Гроші були привласнені організаторами та учасниками протиправної схеми.

Під час обшуків у Києві та Одесі в службових приміщеннях «Укрзалізниці» та офісі комерційної структури правоохоронці виявили оригінали печаток компаній із ознаками фіктивності, чорну бухгалтерію, фінансово-господарську документацію та матеріали листування фігурантів. Також вилучено понад 1,2 мільйона гривень, на які судом накладено арешт.

Нагадаємо, антиукраїнську діяльність двох сепаратистських інтернет-агітаторів блокували кіберфахівці Служби безпеки України у Полтаві та Одесі.

В червні обласна прокуратура повідомила про підозру 30-річному мешканцю Овідіопольського району у скоєнні злочину проти основ національної безпеки держави. 

У травні Служба безпеки України розпочала кримінальні провадження стосовно 16 агітаторів, що діяли за завданням російської сторони. 

У квітні Служба безпеки України заявила, що попередила спробу представників проросійського руху «Куликове поле» організувати 2 травня в Одесі низку провокаційних акцій у роковини трагічних подій 2014 року.

Поділитися