29 квітня 2020 р. 19:23

Невиконання рішення суду: забудовнику Французького бульвару повідомили про підозру

Невиконання рішення суду: забудовнику Французького бульвару повідомили про підозру

Прокурори Одеської місцевої прокуратури № 3 повідомили про підозру керівнику підприємства, що має намір здійснити забудову земельної ділянки на Французькому бульварі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури регіону. 

У березні 2019 року міська рада затвердила проєкт землеустрою про відведення земельної ділянки в районі Аркадії площею майже 0,7 га та надала її в оренду суб’єкту господарювання, а на початку вересня одеське управління ДАБК дозволило своїм рішенням фірмі розпочати будівельні роботи.

Згідно з документацією, земельну ділянку підприємству виділили для обслуговування неіснуючих будівель яхт-клубу з рятувальною станцією.

За проєктом компанія планувала збудувати у прибережній смузі три корпуси від трьох до 11 поверхів, площею понад 22 тис. кв. м, у тому числі 157 «кімнат для відпочинку» та 48 паркінг-місць.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364-1 та ч. 1 ст. 364 КК України, досудове розслідування у якому на даний час триває.

Крім того, прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання вищевказаного договору оренди.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду підприємству заборонили здійснювати підготовчі та будівельні роботи на вказаній земельній ділянці.

Однак, всупереч судовому рішенню, у березні поточного року на прибережній території «замовник» організував проведення підготовчих робіт, залучивши підрядні організації.

Прокуратура наполягає на визнанні незаконними рішень, визнанні недійсним договору оренди землі, наголошує на зобов’язанні повернути місту земельну ділянку площею понад 6,5 га в місті Одесі на Французькому бульварі.

Нагадаємо, у листопаді активісти низки організацій прийшли до місця будівництва і знесли там паркан.

 

Поділитися