28 грудня 2020 р. 17:24

Невідомі вандали вкрали три ялинки в одеському парку

Невідомі вандали вкрали три ялинки в одеському парку

Невідомі вандали в ніч з п'ятниці на суботу спиляли та вкрали три великі сосни, які висадили одеські комунальники в дендропарку "Перемога".

Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов під час дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За його словами, у парку нещодавно висадили близько 300 сосен та велику ялинку і вкрадені дерева були саме з тих. 

Він також пояснив, що дерева подарував місту меценат і їх треба було висаджувати, щоб вони прижилися. Саме тому їх не посадили пізніше.

"Мені вже закидали, що навіщо було їх саджати зараз, та чи не треба було перечекати Новорічний цей ажиотаж, але не все так просто. Ці дерева треба було саджати, бо ще трохи й вони не прижилися б. Там було питання, що коли нам дали цей матеріал то їх спочатку викопали із заповідника. Але коли це все сталося пішли дощі й зав'язла техніка. І нам сказали, що в них плани й сказали, що або ми беремо, або віддадуть комусь. Тож ми не могли чекати", - пояснив мер.  

Він розпорядився "Муніципальній варті" посилити патрулювання парків, щоб не крали зелені насадження, та нагадав, що минулого року злодії вкрали чотири голубих ялинки в місті.  

Нагадаємо, Голови міст обласного значення та голови обласних державних адміністрацій спільні у позиції щодо повної заборони або часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків. 

Комунальне підприємство електричних мереж зовнішнього освітлення «Одесміськсвітло» в листопаді оголосило тендер на роботи по забезпеченню функціонування святкової (новорічної) ілюмінації та казкового містечка на Думській площі.

Поділитися