09 серпня 2020 р. 10:57

Недогляд на 270 тисяч: одеський митник підозрюється у службовій недбалості

Недогляд на 270 тисяч: одеський митник підозрюється у службовій недбалості

Слідчі територіального управління 7 серпня повідомили про підозру державному інспектору одного з відділів митного поста «Одеса» Одеської митниці Державної митної служби.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.
 
За даними слідства, 10 лютого посадовець здійснив неналежний огляд та ідентифікацію товарів  на відповідність митній декларації та товарно-супровідним документам. Внаслідок чого до державного бюджету України не надійшли обов'язкові митні платежі на загальну суму понад 270 тисяч  гривень.
 
Таким чином, посадовець підозрюється у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з покладенням відповідних обов'язків та відсторонення від займаної посади.
 
У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, в липні слідчі Державного бюро розслідувань та поліцейські затримали двох керівників митних постів та заступника начальника відділу митного оформлення одно з митних постів Одеської митниці після одержання ними неправомірної вигоди.  

Поділитися