04 червня 2020 р. 11:13

Не з'явилися адвокати і обвинувачені: розгляд апеляції по справі «Краяну» знов відклали

Не з'явилися адвокати і обвинувачені: розгляд апеляції по справі «Краяну» знов відклали

Судді Апеляційної палаті Вищого антикоррупційного суда знов відклали розгляд апеляційної скарги на виправдовувальний вирок у справі про купівлю будівлі заводу «Краян» за завищеною ціною, фігурантами якої є Одеській міський голова Генадий Труханов та низка інших посадовців мерії.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

Причиною відкладення знову стала відсутність обвинувачених та їхніх захисників. Зокрема, не з'явилися депутат Одеської міської ради Василь Шкрябай та керівник департаменту комунальної власності Олексій Спектор. Перший нібито вгледів у себе симптоми коронавірусу та зробив тест. Тому, оскільки поки немає результатів тесту, утримався від відвідування суду. А другий ще перебуває на стаціонарному лікуванні. Також не з'явилися адвокати. 

Судді вгледіли в цьому неповагу та навіть розглядали можливість приводу обвинувачених на засідання сильцем і в загалі скасування проведення засідань у режимі відеоконференцій, через те, що такий режим не виправдовує себе. Також суддів обурило, що адвокати не з'явилися на засідання, тому що дізналася, що на ньому не буде обвинувачених.

Однак адвокати, які були присутні у на засіданні, наполягали, що скасування режиму відеоконференції є недоцільним, оскільки з відеотрансляцією немає проблем, а неявка фігурантів, мовляв, з цим не пов'язана.

Врешті решт адвокатам вдалося вмовити суддів ані скасовувати режим відеоконференції, ані штрафувати Василя Шкрябая та Олексія Спектора за «прогул» засідання. 

Нагадаємо, 12 травня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відклала засідання у справі «Краяну» через заяви сторін про неможливість присутності на засіданні

У квітні Колегія Апеляційної палати Вищого антикорупційного суда також перенесла засідання у справі про скаргу прокурорів на вирок суду, що виправдав Одеського міського голову Геннадія Труханова у справі «Краяну».

Пізніше слідчий суддя Вищого антикорупційного суду 27 квітня відмовив захисникуу зміні запобіжного заходу колишньому народному депутату Олександру Дубовому, підозрюваному у справі одеського заводу «Краян».

А також ВАКС залишив незмінною суму застави для колишнього депутата Кілійського районного ради Одеської області Анатолія Коломійця, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в причетності до розтрати понад 92 мільйонів гривень з одеського бюджету на покупку будівлі колишнього заводу «Краян».

Поділитися