22 березня 2020 р. 13:03

Нападникам на лідера одеського осередку «Автомайдану» продовжили термін перебування у СІЗО

Нападникам на лідера одеського осередку «Автомайдану» продовжили термін перебування у СІЗО

Суд подовжив термін запобіжного заходу для двох нападників на лідера одеського осередку «Автомайдану» Віталія Устименка ще на два місяці. 

Про це повідомив сам Устименко на своїй сторінці у Facebook. 

За його словами, обвинувачувані знаходяться в слідчому ізоляторі вже 1,5 роки. 

«Виконавці замаху на мене Гаврилюк і Руденко зайшли ще на два місяці на СІЗО. Сумарно сидять вже понад 1,5 роки. Півтора роки в Одеському СІЗО. Таке трапляється, коли ти берешся за замовний напад. Чувакам обіцяли, що все буде ок, а потім злили. Сьогодні вони скаржились на важкі умови утримання», - написав активіст.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Генеральна прокуратура України задовольнила клопотання лідера одеського осередку «Автомайдану» Віталія Устименка про переведення справи про напад на нього зі Слідчого управління одеської поліції до Головного слідчого управління СБУ в Києві.

У квітні 2019 року апеляційний суд скасував рішення про повернення прокуратурі кримінального провадження про замах на життя активіста.

У лютому підозрюваного в організації нападу випустили з СІЗО.

За версією слідства, 5 червня 2018 року на вулиці Фонтанська дорога двоє підозрюваних і невстановлена слідством особа вчинили напад на громадського діяча.

Чоловіки кілька разів вдарили Віталія Устименка ножем. На щастя, активіст залишився живий, бо активно пручався. Не довівши до кінця свого наміру, підозрювані зникли з місця злочину. Потерпілого одразу госпіталізували до лікарні.

Поділитися