18 лютого 2020 р. 20:20

Начальника управління одного з найбільших підприємств з продажу палива підозрюють у привласненні бюджетних коштів

Начальника управління одного з найбільших підприємств з продажу палива підозрюють у привласненні бюджетних коштів

Обласна прокуратура повідомила про підозру начальнику управління продажів в Одеській області одного з найбільших підприємств, що реалізує нафтопродукти, у привласненні бюджетних коштів.

Як повідомили у пресслужбі відомства,  під час розслідування з’ясувалося, що керівник управління, скориставшись своїми службовими обов’язками, розробив схему для перемоги у публічних закупівлях з метою заволодіння бюджетними коштами комунальних та державних підприємств.

Так, при участі у п’яти публічних закупівлях, проведених між трьома підприємствами, він пропонував найнижчу ціну з метою виграшу тендеру. В подальшому, шляхом укладання незаконних додаткових угод про підняття ціни на закупівлю дизпалива та бензину марки А-92, А-95, збував паливо за цінами, що значно перевищували початкові договірні. Унаслідок таких злочинних дій місцевому бюджету та комунальним підприємствам спричинено понад 3,7 млн грн шкоди.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Крім того, під час слідства буде надана правова оцінка діям посадовців комунальних та державних підприємств.

За цей злочин Законом передбачено до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Заводський районний суд міста Миколаєва взяв під варту двох правоохоронців, які підозрюються у катуваннях.

Поділитися