28 квітня 2020 р. 17:30

НАБУ змусять відкрити провадження у відношенні генпрокурорки через скаргу одеського активіста

НАБУ змусять відкрити провадження у відношенні генпрокурорки через скаргу одеського активіста

Суддя вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу активіста Сергія Стерненка на бездіяльність слідчого та зобов‘язала Національне антикоррупційне бюро України відкрити кримінальне провадження за його заявою у відношенні Генерального прокурора України Ірини Венедіктової.

Про це активіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Заяву він подавав щодо недекларування генпрокуроркою майна, а саме годинника за 10 тисяч євро та членства у ГО з ознаками прибутковості.

Раніше в інтерв'ю «Українській правді» Ірина Венедіктова заявила, що прокуратура в будь-якому випадку буде пред'являти Сергію Стерненку підозру у вбивстві. При цьому, можливо, що будуть розслідувати вбивство з метою самозахисту або просто вбивство.

У листопаді 2019 стало відомо, що Служба безпеки України встановила ймовірного організатора замаху на активіста і ексголову одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка.

Служба безпеки України поки не повідомляє подробиці розслідування справи про напад на колишнього керівника одеського відділення «Правого сектора» Сергія Стерненка, оскільки воно ще не закінчено.

Замах на одеського активіста був скоєний 24 травня минулого року. Один із нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. Активіст вважає напад помстою з боку влади Одеси за його активну громадянську позицію.

У листопаді минулого року керівництво Генеральної прокуратури України передало справу Службі безпеки України для розслідування, оскільки підозрювало зв'язок між правоохоронцями та нападниками. Тепер суд зобов'язав Генпрокуратуру забрати справу в СБУ і знову повернути її поліції.

 

Поділитися