30 грудня 2020 р. 20:15

На Одещині скерували до суду справу військового, підозрюваного у хабарництві

На Одещині скерували до суду справу військового, підозрюваного у хабарництві

Військова прокуратура Одеського гарнізону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира одного з підрозділів радіотехнічної бригади за фактом одержання хабаря.

Про це повідомили у пресслужбі Військової прокуратури.

За даними слідства, вказаний військовослужбовець одержав від підлеглого військовослужбовця неправомірну вигоду в сумі 200 доларів США за непроведення службового розслідування щодо його можливого порушення обов’язків військової служби та не ініціювання переведення до іншої військової частини для подальшого проходження служби.

Крім того, раніше, Малиновський районний суд закінчив судовий розгляд відносно пособника у вказаному кримінальному правопорушенні.

Так, старшині роти, який сприяв вчиненню кримінального правопорушення, призначено покарання у виді арешту на гауптвахті строком на 3 місяці, з позбавленням права займати посаду на 1 рік.

Нагадаємо, Військова прокуратура Одеського гарнізону задокументувала протиправну діяльність командира роти матеріального технічного забезпечення військової частини однієї з військових частин збройних сил України. 

Суд за клопотанням Військової прокуратури Одеського гарнізону зупинив аукціон та заборонив відчуження нерухомого майна військового містечка № 210. 

Фонди, які належать Міністерству оборони України, незаконно зареєстрували та виставили на продаж як арештоване майно.

Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців.

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України також у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Нагадаємо також, що суд поновив право власності територіальної громади на земельну ділянку вартістю майже 3,5 мільйони гривень та площею 2 тисячі 220 квадратних метрів по вулиці Виїзній у Малиновському районі.

Поділитися