30 вересня 2020 р. 22:25

На Одещині СБУ блокувала нелегальну розробку природних надр

На Одещині СБУ блокувала нелегальну розробку природних надр

Служба безпеки України блокувала розкрадання корисних копалин загальнодержавного значення у Біляївському районі Одеської області.

Як повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області, оперативники спецслужби встановили, що місцеве приватне підприємство видобувало породу вапняку попри закінчення дії спеціальних дозволів та ліцензій на користування надрами. Приблизно півтора року ділки незаконно видобували вапняк під виглядом вибору залишкових запасів родовища та реалізовували його приватним особам. За наявними даними, за цей період зловмисники видубили копалин на майже 2 мільйони гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 240 Кримінального кодексу України, правоохоронці вилучили вантажні автомобілі з вапняком, спеціальне каменерізне обладнання на понад 200 тисяч гривень та чорну бухгалтерію. 

Нагадаємо, Служба безпеки України провела обшуки на території Києва та Одеси в окремих керівників акціонерного товариства «Укрзалізниця», через підозри в організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень.

Нагадаємо також, що Співробітники Служби безпеки України затримали посадовця акціонерного товариства «Одесагаз» за підозрою у вимаганні хабарів з клієнтів. 

Поділитися