18 червня 2020 р. 09:42

На Одещині прокуратура намагається за допомогою суду скасувати договір оренди на 100 га шкільної земли

На Одещині прокуратура намагається за допомогою суду скасувати договір оренди на 100 га шкільної земли

Прокуратура Одещини звернулася до Господарського суду Одеської області з позовом про визнання недійсним договору про спільний обробіток землі, укладеного між навчальним закладом у Миколаївському районі та підприємством, повернення земельної ділянки площею 100 га вартістю 8,5 мільйонів гривень постійному користувачу.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Правоохоронці з'ясували, що зазначена земля перебуває на праві постійного користування у навчально-виховному комплексі та виділена закладу для ведення підсобного сільського господарства.

У грудні минулого року директор навчального закладу уклав договір з підприємством про спільний обробіток землі. Проте, як встановили правоохоронці, цей договір є удаваним, оскільки сторони уклали його з метою приховання іншого правочину - договору оренди землі. Тобто, йдеться про фактичну передачу землі в оренду без будь-яких на те правових підстав, наголосили у прокуратурі.

У пресслужбі стверджують, що заклад, як постійний користувач землі, не наділений повноваженнями щодо передачі її в оренду. Відповідно до Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній власності, здійснюється спеціально уповноваженим органом виконавчої влади з питань земельних відносин за результатами проведення земельних торгів.

Нагадаємо, головному інженеру з технічного нагляду, колишньому тимчасово виконуючому обов’язки голови селищної ради Затоки та директору будівельної компанії оголошено про підозри.

Поділитися