22 квітня 2020 р. 08:35

На Одещині поліцейські намагалися притягнути до відповідальності за порушення карантину продавчиню мазагину

На Одещині поліцейські намагалися притягнути до відповідальності за порушення карантину продавчиню мазагину

Саратський районний суд не став притягувати до відповідальності місцеву жительку, яка працює продавчинею у магазині.

Про це йдеться у постанові Саратського районного суду, яка опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з документом, до суду надійшов адміністративний протокол, складений на продавчиню магазину "Зелений світ". У протоколі йшлося про те, що  25 березня поточного року жінка торгувала у магазині, який не є продуктовим, чим порушила правила щодо карантину людей, ЗУ «Про захист населення від інфекційних захворювань», п.п.3 Постанови КМУ від 11.03.2020 року № 211 та вчинила правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП.

У той же час, жінка у суді свою вину не визнала та просила закрити провадження у справі у зв`язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення. Вона пояснила, що не є суб`єктом господарювання, а працює продавчинею у магазині, власником якого є інша людина.

Оскільки суду правоохоронці не надали належних та допустимих докази, які б свідчили про вчинення продавчинею правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП, провадження у справі закрили за відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП.

ІзбірКом писав, які права має людина, яку притягують до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину.

Поділитися