28 серпня 2020 р. 19:20

Митників Одеської області підозрюють у хабарництві

Митників Одеської області підозрюють у хабарництві

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру членам злочинної групи, яка вимагала неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів, що надходять на митну територію України з країн Європейського Союзу.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що один із керівників митного посту «Ізмаїльський» Одеської митниці Держмитслужби спільно із головним державним інспектором відділу митного оформлення митного посту за участю митного брокеру протягом липня 2020 року вимагали та отримали від громадянина неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів, що надходять на митну територію України з країн Європейського союзу у сумі 1 тисяча 100 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо відсторонення підозрюваних від займаних посад.

У разі доведення вини службовим особам митниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Також повідомлено про підозру їхньому посібнику – директору одного з товариств із обмеженою відповідальністю у пособництві в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища вчинене за попередньою змовою групою осіб.

У разі доведення провини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, прокурори повідомили про підозру поліцейському та його спільнику у незаконному заволодінні транспортним засобом. 

Раніше слідчі територіального управління  Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру дільничному офіцеру одного з відділів поліції в місті Одесі ГУ Нацполіції в Одеській області. 

Нагадаємо, 15 травня на засіданні колегії Державної митної служби за участі міністра фінансів Сергія Марченка та виконуючого обов’язки голови Держмитслужби Ігоря Муратова було прийнято рішення про припинення виконання обов’язків керівників восьми митниць, а керівнику Одеської митниці вручили попередження про наступне звільнення.

Поділитися