25 жовтня 2020 р. 13:40

Правоохоронці Одеси затримали в трубах кокаїн на 40 мільйонів доларів

Правоохоронці Одеси затримали в трубах кокаїн на 40 мільйонів доларів

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом громадянам Ізраїлю у контрабанді наркотичних засобів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

За даними слідства, наприкінці серпня поточного року група осіб, перемістила з приховуванням від митного контролю, наркотичний засіб в одному із контейнерів через Одеський морський торгівельний порт.

Наркотик прибув з Республіки Перу у контейнері всередині конструкцій верстату, розфасований у 114 брикетах, більшість з яких мають своє фірмове маркування у вигляді літер та цифр, що вказує на його приналежність до певного наркосиндикату.

Вартість вилученої партії кокаїну на «чорному ринку»  складає орієнтовно 40 мільйонів доларів США.

В ході проведення контролю за вчиненням злочину іноземців затримано спільно з оперативними співробітниками Південного регіонального управління ДПС України, слідчими УСБУ в Одеській області, за підтримки спецпідрозділу ДОЗОР, у взаємодії зі співробітниками Одеської митниці Держмитслужби України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через нашу країну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави».  

В серпні в міжнародному аеропорту «Одеса» прикордонники здійснювали оформлення авіарейсу з Берліну. Однак, через декілька хвилин прикордонний пес Панч спільно зі службовою собакою митниці зреагували на багаж одного з подорожуючих. Виявилось що громадянин Болгарії віз серед особистих речей наркотики. 

В лютому 2020 року правоохоронці затримали співробітника Одеського слідчого ізолятора, під час обшуку у якого вилучили канабіс, метадон та амфетамін.

Нагадаємо також, що в одеському порту «Південний» правоохоронці затримали на судні близько 200 кілограмів кокаїну.

Поділитися