12 квітня 2020 р. 11:06

Мешканець Одеської області організував пішохідний канал у Молдову для порушників кордону

Мешканець Одеської області організував пішохідний канал у Молдову для порушників кордону

Слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області та співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Великомихайлівського району, який підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Слідством з’ясовано, що 29-річний місцевий мешканець організував пішохідний канал незаконного переправлення громадян до Республіки Молдова.

Чоловік скористався тим, що наразі Державний кордон України закрито для перетину та  у день затримання планував незаконно перевести в обхід пунктів пропуску громадянина України.

Між тим в пресслужбі СБУ повідомляють що механізм незаконного переправлення українських громадян та іноземців до однієї з європейських країн, а також у зворотному напрямку організували двоє мешканців області. Своїм клієнтам ділки забезпечували перехід через держкордон поза встановленими пунктами контролю. 

Вартість послуг фігурантів становила від 500 до однієї тисячі американських доларів з кожного «туриста».

За цей злочин Законом передбачено до 9 років ув’язнення.

ФОТО: СБУ, прокуратура 

Нагадаємо, правоохоронці Білгорода-Дністровського притягують до відповідальності жителя столиці за порушення правил карантину.

Правоохоронці разом із прикордонниками 29 березня, затримали мешканця Роздільнянського району, який підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. 

Між тим Кабінет міністрів Украини вніс зміни до свого розпорядження «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення» закривши 115 пунктів пропуску, та ще у 28 пунктах пропуску тимчасово припинивши пішохідне сполучення.

Поділитися