17 листопада 2020 р. 18:26

Командування військової частини підозрюють в недбалості через зіткнення тягача з мікроавтобусом

Командування військової частини підозрюють в недбалості через зіткнення тягача з мікроавтобусом

Військова прокуратура Одеського гарнізону за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Лиманському районі Одеської області між тягачем, що транспортував військову техніку, та Mercedes Sprinter, 17 листопада внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 425 КК України (Недбале ставлення до військової служби).

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

У ході слідства перевіряється версія про недбале ставлення до військової служби посадових осіб однієї з військових частин Одеської області, невжиття ними заходів, спрямованих на супровід негабаритної військової техніки автомобільною дорогою, а також недотримання вимог безпеки при евакуації озброєння, що призвело до зіткнення 15 листопада 2020 року військового тягача з Mercedes Sprinter. В результаті ДТП постраждала пасажирка цивільного авто, яку ушпиталили з переломами плеча, стегна та ребер.

Наразі призначено трасологічну та автотехнічну експертизи, а також досліджується причетність інших осіб до вчинення правопорушення.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася між тягачем, який транспортував військову техніку, та Mercedes Sprinter.

Нагадаємо також, що мікроавтобуси Toyota Hiace та Mercedes Sprinter зіштовхнулися 15 листопада о 5:51 на 68 км автодороги Одеса — Рені в Білгород-Дністровському районі, поблизу села Старокозацьке Одеської області. 

Раніше водій автомобіля Chevrolet Avео в’їхав в натовп людей та продовжив рух з місця дорожньо-транспортної пригоди і його довелося переслідувати поліцейським. 

А ще раніше в Одесі автомобіль Toyota в’їхав у зупинку громадського транспорту, на якій були люди. Внаслідок події тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали 39-річна жінка, її 15-річна донька, 16-річний хлопець та 48-річна жінка. Зараз вони у лікарні.

Водій автомобіля Toyota пояснив, що не впорався з керуванням через те, що намагався уникнути зіткнення з BMW.

Поділитися