21 травня 2020 р. 10:38

Колишньому нардепу встановили заставу на тисячу більше, ніж отримана ним компенсація за столичне житло

Колишньому нардепу встановили заставу на тисячу більше, ніж отримана ним компенсація за столичне житло

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату України VIII скликання, підозрюваному у незаконному отриманні компенсації за оренду житла.

Як повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикоррупційної прокуратури, суд частково задовольнив клопотання прокурора та детектива та застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді застави розміром 929 тис. грн, що лише на тисячу гривень більше, ніж сума компенсації отримана ним за оренду житла у Києві.

Крім того, на ексдепутата суд поклав ряд процесуальних обов'язків.

За даними видання "Слово і діло" йдеться про екснардепа Олександра Пресмана.

Нагадаємо, 14 травня, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили народному депутату України VIII скликання про підозру у незаконному отриманні компенсації за оренду житла. За даними НАБУ, народний депутат незаконно отримав 928 тисяч гривень.

25 жовтня 2014 року Олександр Пресман був обраний народним депутатом по виборчому округу №139. Тоді за нього проголосували 42,54% виборців. Вій йшов до парламенту як самовисуванець.

За час своєї роботи у Верховній Раді Олександр Пресман неодноразово потрапляв у списки прогульників. Так, у січні 2015-го з 15 парламентських засідань він був присутній лише на трьох, а у березні 2015 року з шести засідань він пропустив рівно половину. 

У декларації за 2015 рік, яку Пресман подавав у 2016-му, він вказав не всі свої автівки.

Під час парламентських виборів у 2019 році Олександр Пресман використовував свій благодійний фонд «Творю добро» для самопіару. Не цурався він використовувати під час виборчої кампанії і піар на бюджетних проєктах. Проте цього разу виборці віддали перевагу кандидату від «Слуги народу» Ігорю Васильковському, який набрав 30,42% голосів, щоправда, Пресман від нього віддалився не дуже далеко - 29,21%.

Також нагадаємо, у серпні минулого року Солом'янський суд Києва задовольнив клопотання детективів НАБУ і призначив позачергову експертизу в справі про виплату компенсацій народним депутатам Верховної Ради України, в тому числі і з Одеської області, за оренду житла в Києві.

Поділитися