13 травня 2020 р. 13:44

Колишнього суддю з Одеси підозрюють у незаконному звільненні підсудного з-під варти

Колишнього суддю з Одеси підозрюють у незаконному звільненні підсудного з-під варти

Прокурори повідомили про підозру колишньому судді одного з районних судів Одеси у постановленні завідомо неправосудної постанови.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської облпрокуратури. 

"З’ясовано, що посадовець, перебуваючи на посаді судді, задовольнив клопотання захисника підозрюваного у шахрайстві про зміну йому запобіжного заходу з тримання під вартою на підписку про невиїзд. У той же день на підставі постанови судді підсудний був звільнений з-під варти", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що суддя виніс своє рішення без проведення судового засідання за участю секретаря, прокурора, захисника та підсудного, хоча у документі зазначив участь останніх.

Вказану постанову представник судової влади підписав, проставив відбитки гербової печатки районного суду і без підпису секретаря судового засідання, без проведення постанови через електронну систему документообігу і фіксації штрих-коду на сторінках рішення, особисто передав захиснику підозрюваного.

Таким чином, зазначають у прокуратурі, судове рішення ухвалено із грубими порушеннями норм процесуального права та є завідомо неправосудним, що стало можливим через зловживання повноваженнями судді і професійними знаннями всупереч інтересам правосуддя.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.

Раніше прокурори Одещини скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої судді Малиновського районного суду, яка підозрюється у постановленні завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки. 

Нагадаємо, прокурори Одещини скерували до Приморського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно заступника керівника відділення поліції в Одесі та оперуповноваженого, які обвинувачуються у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Поділитися