07 листопада 2020 р. 16:50

Кіберполіція викрила Інтернет-торговця небезпечного алкоголю та підроблених цигарок

Кіберполіція викрила Інтернет-торговця небезпечного алкоголю та підроблених цигарок

Головне управління Національної поліції в Одеській області повідомило, що 39-річний одесит у месенджері продавав підроблені цигарки та лікеро-горілчану продукцію, видаючи її за відомі торговельні марки. Спирт, що містився у контрафактному алкоголі, є небезпечним для життя здоров’я людей. Зловмиснику загрожує до десяти років ув’язнення.

Фігурант орендував складське приміщення, де фасував і зберігав підроблені тютюнові та лікеро-горілчані вироби. Спирт, який він використовував як сировину для виготовлення алкогольних напоїв, може становити загрозу для життя та здоров’я людей. 

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігуранта, у його автівці та у складському приміщенні. За результатами вилучено понад тисячу літрів контрафактного алкоголю, тютюнові вироби, а також ноутбук, «чорнові» записи та автомобіль правопорушника. 

До суду подано клопотання щодо накладання арешту на вилучену продукцію. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. 

Наразі поліцейські встановлюють походження контрафакту. 

Нагадаємо, співробітники поліції, які супроводжували членів дільничної комісії до ТВК для здачі виборчої документації, помітили, як заступник голови комісії та секретар прямо на підвіконні в коридорі ставлять підписи за відсутніх членів ДВК на протоколах про підрахунок голосів, порушуючи процедуру оформлення та здачі виборчої документації.

На Одещині поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підкупу виборців. Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, за оперативною інформацією правоохоронців, за свої голоси 38 громадян повинні були отримати грошову винагороду.

Поділитися