27 травня 2020 р. 08:53

Керівника підприємства в Одеській області підозрюють у привласненні 5 мільйонів

Керівника підприємства в Одеській області підозрюють у привласненні 5 мільйонів

Слідчі Національної поліції  повідомили про підозру директору підрядного підприємства, який заволодів бюджетними коштами у розмірі 5 мільйонів 400 тисяч гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник слідчого відділу Головного управління Нацполіції в Одеській області Сергій Шайхет.  

За його словами, підрядник став переможцем тендеру у 2018 році на виконання будівництва казарм поліпшеного планування у військових містечках Миколаєва. Отримавши бюджетні кошти Південного ТерКЕУ, будівельні роботи компанія виконала не в повному обсязі, а її директор, за даними слідства, привласнив кошти. 

Фото: Сергій Шайхет

"На даний час, останньому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненого в особливо великих розмірах; службове підроблення) та вирішується питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - розповів Шайхет.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у березні Військова прокуратура Південного регіону України заявила, що підозрює службових осіб Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління у зловживанні службовим становищем в інтересах суб’єктів господарювання з метою отримання неправомірної вигоди.

Слідство встановило, що Південне ТерКЕУ уклало договір генерального підряду із ТОВ «СК-Даріна» на будівництво казарми поліпшеного планування № 5 у військовому містечку № Ч-1, що розташоване в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області, на загальну суму 20,3 млн гривень.

Упродовж 2018 року, на підставі актів виконаних робіт, Південне ТерКЕУ прийняло та оплатило підряднику роботи на суму понад 8,8 млн гривень.

Однак, за результатами проведених судових будівельно-технічних експертиз установлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають даним, вказаним в актах приймання виконаних робіт та різняться на суму майже 4,3 млн гривень.

Нагадаємо також, що Одеське територіальне управління «Укрзалізниці» звернулося до управління Державного архитектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зі скаргою, що на земельній ділянці держпідприємства незаконно привласнили будівлю вантажників на станції «Товарна», крім того її реконструювали та добудували другий поверх. 

Поділитися