27 листопада 2020 р. 16:23

Керівника компанії підозрюють у заволодінні землею вартістю понад 80 мільйонів

Керівника компанії підозрюють у заволодінні землею вартістю понад 80 мільйонів

За процесуального керівництва прокурорів Роздільнянської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору підприємства у заволодінні земельними ділянками сільськогосподарського призначення площею майже 1,3 тисяч гектарів та службовому підробленні.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

За версією слідства, директор, підробивши офіційні документи, оформив право приватної власності в інтересах свого підприємства на 52 земельні ділянки сільсько-господарського призначення, які мали перейти в розпорядження об'єднаної територіальної громади.

З метою забезпечення кримінального провадження на зазначені землі накладено арешт.

Нагадаємо рішенням суду задоволено позовні вимоги Комінтернівської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди землі та повернення державі земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 33,4 га, що розташована в межах території Степанівської селищної ради. 

Також прокурори Одеської обласної прокуратури звернулися до Господарського суду Одеської області з позовом, в якому вимагають визнати недійсною додаткову угоду до договору про право тимчасового користування лісами та звільнити лісову земельну ділянку природо-заповідного фонду площею майже 29 гектарів в урочищі «Лебедівка» національного природного парку «Тузловські лимани». 

Одеська обласна прокуратура також звернулася до Господарського суду Києва з позовом, в якому вимагають визнати незаконним і скасувати рішення Одеської обласної ради, визнати недійсним договір оренди та повернути державі Барабойське водосховище площею 352 гектари вартістю майже 8,5 мільйонів гривень.

 

Поділитися