22 вересня 2020 р. 14:34

Керівник підрядної компанії відповідатиме у суді за привласнення бюджетних коштів

Керівник підрядної компанії відповідатиме у суді за привласнення бюджетних коштів

Прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії, підозрюваного у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.  

За версією слідства, підрядник, з метою привласнення бюджетних коштів, за попередньою змовою з головою тендерного комітету - керівником одного з комунальних підприємств Затоківської селищної ради внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів.

В подальшому, на підставі сфальсифікованої документації, на рахунки вказаного підприємства перерахували близько мільйона гривень за проведення робіт з ремонту покрівлі та водостічної системи будинку в смт Затока.

При цьому, вказані у кошторисній документації відомості не відповідають обсягу фактично виконаних робіт.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано понад 260 тис грн збитків. Слід зазначити, що справа стосовно посадовця одного з комунальних підприємств Затоківської селищної ради наразі слухається у суді.

Нагадаємо, раніше прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з комунальних підприємств Затоківської селищної ради, який підозрюється  у  службовому підробленні та розтраті понад 260 тисяч гривень бюджетних коштів. 

В  травні Служба безпеки України заявила, про викриття розтрати бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт житлового будинку в Затоці Одеської області. 

Нагадаємо також, що у квітні співробітники Служби безпеки України обшукали офіси комунального підприємства в селищі Затока та оголосили підозру його керівникові у привласненні майна в особливо великих розмірах. 

У лютому у посадових осіб Затоківської селищної ради провели обшуки в рамках кримінального провадження щодо розтрати бюджетних коштів. Обшуки проводила прокуратура Одещини спільно зі слідчими Білгород-Дністровського відділу поліції за оперативного супроводу працівників УСБУ в Одеській області. Правоохоронці розслідують факт можливої розтрати коштів, виділених на будівництво очисних споруд на території селища.

Поділитися