02 липня 2020 р. 22:11

Керівницю житлобудкооперативу прокуратура підозрює у привласненні 16 мільйонів, які люди сплатили у якості пайових внесків

Керівницю житлобудкооперативу прокуратура підозрює у привласненні 16 мільйонів, які люди сплатили у якості пайових внесків

Правоохоронці повідомили про підозру у заволодінні коштами (ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191 КК України) голові правління житлово-будівельного кооперативу.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

За версією слідства, зловмисниця протягом шести років укладала з громадянами договори про участь у будівництві об’єктів нерухомості під виглядом пайових внесків. У документах керівниця житлобудкооперативу вказувала неіснуючу адресу будівництва по вул. Карла Лібкнехта в Одесі.

Люди на основі умов договору вносили гроші в касу кооперативу та на рахунок у банківській установі. В подальшому була створена видимість будівельних робіт на території Таїровської селищної ради, але вкладники на ключі від власного житла так і не дочекалися. У прокуратурі стверджують, що таким чином жінка привласнила 16 мільйонів гривень.

Наразі до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваній  запобіжного заходу.

Нагадаємо, торік в Одесі судили банду шахраїв, які наживалися на нерухомості померлих. Також минулого року за привласнення нерухомості вартістю 6 мільйонів гривень затримали юриста.

Поділитися