28 травня 2020 р. 13:45

Хаєцького, якого підозрюють у порушенні пожежної безпеки у згорілому коледжі, віддали на поруки двом нардепам

Хаєцького, якого підозрюють у порушенні пожежної безпеки у згорілому коледжі, віддали на поруки двом нардепам

Сьогодні, 28 травня, Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому заступнику директора Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнеса Андрію Хаєцькому.

Одеський апеляційний суд скасував рішення Київського райсуду, який ухвалив взяти Хаєцького під варту, після чого чоловіка одразу відправили до СІЗО. Громадскість на це рішення відреагувала флешмобом на захист Хаєцького, який є відомим поетом та громадським діячем.

Перед початком судового засідання біля будівлі суду одесити провели акцію на підтримку Андрія Хаєцького, якого правоохоронці підозрюють у порушенні правил пожежної безпеки, які призвели до пожежі з трагічними наслідками у коледжі на вулиці Троєцькій. Одночасно з Одесою акція на підтримку Андрія відбувалася у Києві біля будинку МВС по вулиці Богомольця. Тут зібралися майже 40 людей, які читали вірші на підтримку Хаєцького.

Сам Хаєцький на судовому засіданні не був присутній, оскільки у нього погіршився стан здоров'я та його перевели до медичного відділення СІЗО. 

Під час засідання суду прокурор заявив, що підозрюваний переховувався від правоохоронних органів, проте адвокатка Хаєцького заперечила ці слова та заявила, що її підзахисний не переховувася від слідства. Захист наполягав на зміні запобіжного заходу, оскільки на час пожежі чоловік не був відповідальним за пожежну безпеку у коледжі, крім того, він звільнився за два тижні до трагічної події. Також Хаєцький має третю групу інвалідності. 

Врешті суд ухвалив рішення про скасування запобіжного заходу, який обрав Хаєцькому Київський районний суд та віддав його на поруки народним депутатам України Анатолію Урбанському та Сергію Колебошину

Зазначимо, загалом у справі щодо пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу є п'ятеро підозрюваних, серед яких тільки Хаєцькому обирали запобіжний захід у виді утримування під вартою.

Нагадаємо, шестиповерхова будівля на вулиці Троїцькій, 25, в центрі Одеси, де розташовувався Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, загорілася 4 грудня о 10:00.

Останні тіла загиблих в результаті пожежі витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня. Всього загинули 16 осіб.

Одеська прокуратура наполягала на обранні запобіжним заходом для підозрюваної в халатності завгоспа коледжу нічний домашній арешт.

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання слідчого поліції про арешт частини майна згорілого коледжу, вилученого в якості речових доказів під час додаткового огляду місця події.

Поділитися