30 травня 2020 р. 09:15

Ексначальницю одного з відділів управління соцзахисту підозрюють у заволодінні 300 тисяч бюджетних коштів

Ексначальницю одного з відділів управління соцзахисту підозрюють у заволодінні 300 тисяч бюджетних коштів

За процесуальним керівництвом Роздільнянської місцевої прокуратури правоохоронці повідомили про підозру колишній службовій особі райдержадміністрації у заволодінні бюджетними коштами.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури. 

Правоохоронці з’ясували, що впродовж 2016-2018 років начальниця відділу надання соціальних допомог та компенсацій управління соціального захисту населення однієї з райдержадміністрацій Одеської області, зловживаючи наданими повноваженнями, заволоділа близько 300 тисячами гривень, призначеними на виплату державної соцдопомоги на дітей, які перебувають під опікою або піклуванням.

Службовець, шляхом втручання в автоматизовану систему, до якої мала доступ, оформила особовий рахунок на місцеву мешканку, що не мала законних підстав для отримання вказаних виплат, та майже щомісячно незаконно перераховувала гроші на нього.

Нагадаємо, у березні прокуратура повідомила керівнику департаменту Одеської облдержадміністрації про підозру у заволодінні бюджетними коштами. Наприкінці січня цього року оперативники спецслужби викрили факт розкрадання коштів держбюджету чиновниками одного з департаментів Одеської облдержадміністрації через комунальне підприємство. За попередніми даними, фігуранти привласнили майже 1,6 мільйона гривень під час проведення закупівлі товарів для потреб департаменту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Великомихайлівського відділення поліції.

У січні Служба безпеки України обшукала офіси в Одеській обласній адміністрації, розслідуючи факт можливого розкрадання коштів державного бюджету керівниками одного з департаментів через комунальне підприємство облради.

Це стало підставою для критики у ЗМІ голови Одеської ОДА Максима Куцого. Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) підготували «Рейтинг ініціативності голів ОДА», однією зі складових якого став Індекс медіа-сприйняття ініціатив керівників. У цьому рейтингу Максим Куций посів третє місце. 

Поділитися