16 травня 2020 р. 21:01

Двох посадовців Одеської митниці суд відправив під варту

Двох посадовців Одеської митниці суд відправив під варту

Печерський районний суд міста Києва обрав двом посадовцям Одеської митниці, яких підозрюють в одержанні неправомірної вигоди службовими особами за попередньою змовою групою осіб, запобіжні заходи у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань (ДБР).

ДБР підозрює в отриманні хабарів в.о. начальника відділу митного оформлення одного з митних постів та в.о. заступника начальника митного поста – начальника одного із відділів митного оформлення Одеської митниці Держмитслужби.

"За попередньою інформацією, посадовці вимагали та систематично одержували неправомірну вигоду за нестворення штучних перешкод при розмитненні контейнерів, зокрема проведенні додаткового догляду вантажу, що розмитнюється. Слідчі ДБР затримали одного з підозрюваних під час одержання ним чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1 тис. 300 доларів США", - заявили у ДБР.

Нагадаємо, днями у ДБР заявили, що в Одеській митниці викрили на хабарі начальника одного з митних постів. Згодом у СБУ розповіли про корупційні схеми, у яких, за даними Спецслужби, були задіяні одеські митники.

Після цих заяв керівник Одеської митниці дав пресконференцію, на якій розповів, що особисто його ніхто не затримував, і ніяких підозр керівництво Одеської митниці не отримувало.

А вчора, 15 травня, 5 травня на засіданні колегії Державної митної служби за участі міністра фінансів Сергія Марченка та виконуючого обов’язки голови Держмитслужби Ігоря Муратова було прийнято рішення про припинення виконання обов’язків керівників восьми митниць, а керівнику Одеської митниці вручили попередження про наступне звільнення.

Поділитися