18 червня 2020 р. 22:02

Двох чиновників Міноборони та керівника підприємства підозрюють у привласненні понад 11 мільйонів

Двох чиновників Міноборони та керівника підприємства підозрюють у привласненні понад 11 мільйонів

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру двом військовим службовим особам Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління та директору підприємства-підрядника у службовому підробленні та привласненні понад 11 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили у прокуратурі. 

Слідчі з’ясували, що діючи у складі організованої злочинної групи, посадовці Управління, що виступало замовником будівельних робіт, та представники приватного підприємства-підрядника організували незаконну схему з привласнення бюджетних коштів, що виділялись на проведення підрядних будівельних робіт.

Так, службові особи Міноборони підписували акти виконаних робіт та перераховували бюджетні кошти на підконтрольну комерційну структуру за фактично невиконані роботи із будівництва казарм поліпшеного планування у військовому містечку смт Чорноморське.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Нагадаємо, слідчі Національної поліції  повідомили про підозру директору підрядного підприємства, який заволодів бюджетними коштами у розмірі 5 мільйонів 400 тисяч гривень.

Нагадаємо також, що Південне територіальне квартирно-експлуатаційне управління повідомило про два тендери для вибору підрядників для будівництва казарм у військовому містечку № Ч-1, смт. Чорноморське. 

Поділитися