06 серпня 2020 р. 09:13

Другу справу про недостовірну інформацію в декларації мера Одеси скерували до суду

Другу справу про недостовірну інформацію в декларації мера Одеси скерували до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, якому інкримінується подання недостовірної інформації в електронній декларації за 2017 рік.

Про це повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України. 

Як з’ясували детективи НАБУ, Одеський міський голова не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою посадовець упродовж 2017 року був пов’язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов’язки. З цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Так, посадовець не задекларував: квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, проценти за вкладами у банках. Загалом експертизами у межах досудового розслідування визначено, що до декларації за 2017 рік посадовець не вніс статки на 16,3 млн грн.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд не встиг розглянути обвинувачення одеського міського голови Геннадія Труханова в поданні недостовірної інформації в деклараціях за 2015 та 2016 роки.

Строк давності за цією справою сплинув 31 березня, однак захисники мера не захотіли просити про закриття справи за цією статтею тому її ще не закрито.

Нагадаємо також, що в червні прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у справі стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова, підозрюваного у декларуванні недостовірних відомостей про доходи за 2017 рік.

Поділитися