29 липня 2020 р. 14:26

На Одещині судитимуть поліцейських, підозрюваних у побитті чоловіків на дорозі

На Одещині судитимуть поліцейських, підозрюваних у побитті чоловіків на дорозі

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох правоохоронців одного з райвідділів поліції в Одеській області, які підозрюються у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Йдеться про випадок, що стався у серпні 2017 року. При цьому поліцейські не пред’явили посвідчення та не вказали причину зупинки автівки. Спочатку вони вимагали у водія документи, а потім витягли з автівки його та пасажира, які при цьому не чинили правоохоронцям опору, викрутили руки чоловікам за спину та почали бити руками і ногами по різних частинах тіл потерпілих. У прокуратурі додали, що поліцейські при побитті чоловіків використовували спецзасоби.

Внаслідок незаконних дій правоохоронців водій отримав  тілесні ушкодження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників Одеського управління ДВБ НП України.

Нагадаємо, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру старшому інспектору одного з відділів патрульної поліції та поліцейському-водію Білгород-Дністровського відділу поліції.

Нагадаємо також, що на початку червня слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру старшому інспектору одного з відділів патрульної поліції та поліцейському-водію Білгород-Дністровського відділу поліції.

В березні прокурори прокуратури Одеської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно співробітників Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Одеській області, які обвинувачуються у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства та зброї, вчинення службового підроблення, а також здійсненні незаконних дій з інформацією, яка обробляється електронними обчислювальними машинами.

Поділитися