22 квітня 2020 р. 11:25

У семи містах, в тому числі в Одесі, СБУ затримала поширювачів фейків про коронавірус

У семи містах, в тому числі в Одесі, СБУ затримала поширювачів фейків про коронавірус

Служба безпеки України повідомила про затримання вже 207 інтернет-агітаторів, котрі поширювали різноманітні фейки про коронавірус. Також працівники СБУ заблокували понад 2 тисячі інтернет-спільнот із загальною аудиторією 800 тисяч користувачів.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, 10 із 207 виявлених агітаторів діяли за завданням російської сторони. Стосовно них СБУ розпочала кримінальні провадження за дії, що спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади.

Зокрема, такі агітатори працювали в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому.

Нагадаємо, що в березні Служба безпеки України виявила 79 осіб, які поширювали фейки про коронавірус, із них – чотири інтернет-агітатори, які діяли за завданням російської сторони.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, фахівці Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки викрили діяльність проросійських «кіберактивістів» з Одеси, Дніпра, Львова та Херсону.

Нагадаємо також, що Служба безпеки України викрила в Одеській області пропагандистку, яка поширювала через Інтернет сепаратистські заклики.

Поділитися