22 грудня 2020 р. 17:22

Директора підприємства підозрюють у захопленні землі площею понад 100 га у Ширяївському районі

Директора підприємства підозрюють у захопленні землі площею понад 100 га у Ширяївському районі

Прокурори Одеської місцевої прокуратури № 3 повідомили про підозру керівнику підприємства у самовільному зайнятті земельної ділянки площею понад 100 гектарів на території однієї із сільських рад Ширяївського району Одеської області.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської області.

З’ясовано, що наприкінці 2019 року підприємець самовільно зайняв земельну ділянку для отримання прибутку від продажу власної сільськогосподарської продукції. Так чоловік обробляв, сіяв та збирав врожай соняшника, пшениці, сорго та кукурудзи, який в подальшому реалізовував.

Фактично підприємець використовував землю без дозвільних документів, зокрема не оформив договір оренди із сільською радою та не отримав відповідного рішення органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Південно-західний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги Громадської організації «Всеукраїнське об`єднання "Автомайдан"» на рішення Господарського суду Одеської області.

Одеський окружний адміністративний суд задовольнив 49 позовів Білгород-Дністровської місцевої прокуратури щодо визнання незаконними рішень Затоківської селищної ради про передачу земель рекреаційного призначення загальною площею майже п'ять гектарів у власність осіб під індивідуальне дачне будівництво.

Господарський суд погодився з доводами Котовської місцевої прокуратури про незаконність передачі водного об’єкту  загальнодержавного значення в користування громадської організації рибалок-любителів. 

Поділитися