03 квітня 2020 р. 21:22

Директора одеського комунального підприємства підозрюють у службовій недбалості через закупівлі пального

Директора одеського комунального підприємства підозрюють у службовій недбалості через закупівлі пального

Прокурори прокуратури Одещини повідомили про підозру директору одного з комунальних підприємств Одеси, якого підозрюють у службовій недбалості.

Як повідомили у прокуратурі регіону, за версією слідства, посадовець належним чином не перевірив документи щодо середньої ринкової ціни та наявність чи відсутність коливання цін на дизельне паливо, бензин марок А-92 та А-95 на ринку.

Порушивши вимоги ЗУ «Про публічні закупівлі», службовець придбав вказане пальне за цінами, які значно перевищували початкові договірні ціни.

Внаслідок неналежного виконання директором комунального підприємства своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них територіальній громаді Одеси, в особі Одеської міської ради, завдано матеріальну шкоду у понад 870 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у лютому поточного року прокуратура області повідомила про підозру начальнику управління продажів в Одеській області одного з найбільших підприємства, що реалізує нафтопродукти, у привласненні бюджетних коштів.

Під час розслідування з’ясовалося, що керівник управління, скориставшись своїми службовими обов’язками, розробив схему для перемоги у публічних закупівлях з метою заволодіння бюджетними коштами комунальних та державних підприємств.

Так, при участі у п’яти публічних закупівлях, проведених між трьома підприємствами, він пропонував найнижчу ціну з метою виграшу тендеру. Надалі шляхом укладання незаконних додаткових угод про підняття ціни на закупівлю збував паливо за цінами, що значно перевищували початкові договірні.

Унаслідок таких злочинних дій місцевому бюджету та комунальним підприємствам спричинено понад 3,7 мільйони гривень шкоди.

Наразі правоохоронці продовжують проводити необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх керівників комунальних підприємств, які мали відношення до укладання вказаних угод.

Поділитися