04 серпня 2020 р. 12:36

Директор КП в Подільську кидався на журналістку та погрожував розтрощити камеру

Директор КП в Подільську кидався на журналістку та погрожував розтрощити камеру

Конфлікт між кореспонденткою інформаційного каналу «Пік» Веронікою Паліту та директором комунального підприємства «Благоустрій» Петром Мельником виник через сюжет про звалище сміття, яке, за даними журналістів,  наповнювали працівники КП. 

Журналісти намагалися отримати коментар від комунальника, тому що лише минулого року КП отримало з бюджету близько 72 мільйонів гривень саме за утилізацію твердих побутових відходів. 

За словами Вероніки, місцеві жителі надали кадри, як самі комунальники скидають сміття в невстановленому місці.

«В Одеській області продовжується негативна тенденція до збільшення кількості випадків перешкоджання роботі журналістів. За перше півріччя 2020 року зафіксовано вже 11 таких порушень. У 2019 році було 19 справ. Оскільки місцеві вибори очікуються досить брудними, можливе різке зростання кількості нападів на представників ЗМІ та провокації. Слід нагадати, що Інститут масової інформації збирає інформацію щодо порушень прав журналістів та контролює перебіг розслідувань правоохоронними органами. Крім того, наші юристи разом з адвокатами з споріднених правозахисних проектів допомогають журналістам в судах захищати свої права. Наразі вже є кілька вироків за резонансними справами, багато випадків вже розглядаються в судах після проведених поліцією розслідувань. Необхідно розуміти, що нападники на журналістів неодмінно отримають покарання», - регіональний представник Інституту масової інформації Павло Колотвин

ВІДЕО: «Думська». 

ВІДЕО: ПІК Подільськ

Нагадаємо, експерти Інституту масової інформації зафіксували в Україні 21 випадок порушення свободи слова з них 20 стосувалися фізичної агресії проти журналістів.

Нагадаємо також, що  Інститут масової інформації (ІМІ) нарахував 19 випадків порушення прав журналістів в Одесі та Одеській області у 2019 році, що ставить Одесу на друге місце в ТОП-5 за цим критерієм

Поділитися