02 жовтня 2020 р. 12:25

Держреєстратора підозрюють у крадіжці в одесита будинка вартістю в 12 мільйонів на Великому Фонтані

Держреєстратора підозрюють у крадіжці в одесита будинка вартістю в 12 мільйонів на Великому Фонтані

Слідчі поліції повідомили державному реєстратору про підозру  у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області. 

За версією слідства, держреєстратор у 2019 році незаконно змінив інформацію, яка оброблюється в автоматизованій системі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Своїми протиправними діями юрист позбавив права власності громадянина на об’єкт нерухомого майна на Великому Фонтані в Одесі, а саме на земельну ділянку площею 0.13 га та житловий будинок площею 430 квадратних метрів.

Після чого вніс запис про право власності на землю та будинок за іншим власником. Внаслідок злочинних дій законному власнику майна завдано майже 12 млн грн шкоди.

Нагадаємо, Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

Окрім того, Фонди, які належать Міністерству оборони України, незаконно зареєстрували та виставили на продаж як арештоване майно.

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України у серпні поточного року здійснила вступ у справу за позовом приватної будівельної компанії до Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника будівництва, про зобов`язання виконати умови договору щодо організації роботи з прийняття до експлуатації багатоквартирного житлового комплексу з підземним паркінгом та адміністративною будівлею на Італійському бульварі в Одесі.

Також Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців.

Нагадаємо також, що Господарський суд Одеської області задовольнив позовні вимоги Одеської місцевої прокуратури №4, що стосуються земель рекреаційної зони «Гідропарк «Лузанівка»».

Поділитися