06 серпня 2020 р. 11:09

Державного реєстратора одного з КП Одещини підозрюють в допомозі зловмисникам вкрасти завод військових

Державного реєстратора одного з КП Одещини підозрюють в допомозі зловмисникам вкрасти завод військових

Слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомили державному реєстратору одного з комунальних підприємств Одеської області про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, що заподіяло значну шкоду.

Про це повідомила Військова прокуратура південного регіону України. 

Слідством встановлено, що державний реєстратор одного з комунальних підприємств Одеської області, 29 січня 2018 року за відсутності правових підстав, вирішив скасувати арешт ДП «Одеський автомобільний ремонтний завод», що у подальшому призвело до позбавлення держави в особі Міністерства оборони України права власності на цілісний майновий комплекс, розташований за адресою: вул. Артилерійська, 4, в Одесі. 

Через це МОУ завдано майнову шкоду в розмірі вартості наведеного об’єкта нерухомості – цілісного майнового комплексу, на загальну суму 8 мільйонів 263 тисячі гривень.

За скоєний злочин підозрюваному загрожує від трьох до шести років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, в червні співробітники кіберполіції в Одеській області спільно зі слідчим управлінням поліції області повідомили про припинення неправомірної діяльності державного реєстратора

Раніше одеське територіальне управління «Укрзалізниці» звернулося до управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зі скаргою, що на земельній ділянці держпідприємства незаконно привласнили будівлю вантажників на станції «Товарна», крім того її реконструювали та добудували другий поверх. Реєстрацію на нерухомість оформили за новою адресою, що дало змогу розпочати будівництво.

Також нагадаємо, що у квітні співробітники кіберполіції Одеської області спільно зі слідчими поліції Одещини викрили державного реєстратора та приватного нотаріуса, які за грошову винагороду, вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та проводили перереєстрацію цього майна з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Поділитися