23 грудня 2020 р. 18:26

Державне бюро розслідувань завершило слідство у справі інспектора Одеської митниці

Державне бюро розслідувань завершило слідство у справі інспектора Одеської митниці

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно головного державного інспектора одного з відділів митного поста «Чорноморський» Одеської митниці.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 2 листопада 2019 року посадовець через неналежне здійснення митного контролю та митних формальностей щодо транспортних засобів, не перевіривши наявність поданої митної декларації та сплату відповідних митних платежів, надав дозвіл на випуск з території ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» сім автомобілів Mitsubishi Outlander.

Внаслідок чого державі спричинено збитки у вигляді несплати обов'язкових митних платежів на загальну суму 1 млн 26 тис. 89 грн.

Таким чином, митник підозрюється у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у червні 2020 року повідомили про підозру головному державному інспектору відділу митного оформлення митного поста «Чорноморський» Одеської митниці, якого підозрюють у неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру двом співробітникам Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області у скоєні корупційного злочину.

Поділитися