14 грудня 2020 р. 14:20

Державне бюро розслідувань затримало «на гарячому» посадовця одеської поліції

Державне бюро розслідувань затримало «на гарячому» посадовця одеської поліції

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали одного з керівників Подільського відділу Нацполіції в Одеській області після одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець вимагав від цивільної особи неправомірну вигоду у сумі 3 тисячі доларів США за укриття доказів винуватості особи в межах кримінальних проваджень за фактом заволодіння майном Одеської залізниці.

12 грудня 2020 року слідчі ДБР затримали працівника поліції одразу після одержання вказаної суми в порядку ст. 208 КПК України. 

13 грудня 2020 року затриманому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Наразі до суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, детективи Національного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали за підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США керівника ДП «Морський торговельний порт "Чорноморськ"» та особу-посередника.

Начальника відділу митного посту «Чорноморський» затримали на одержанні 1 тисячі 125 доларів неправомірної вигоди за безперешкодне розмитнення транспортних засобів.

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт стосовно прокурора однієї з місцевих прокуратур міста Одеси та пособника — цивільної особи.

Раніше слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому оперуповноваженому сектору кримінальної поліції одного з відділень Малиновського відділу поліції в Одесі. 

Також слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з секторів ВП ГУ Нацполіції в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. 

Поділитися