27 травня 2020 р. 17:19

Депутатку сільради з Одещини підозрюють у сприянні розкрадання допомоги малозабезпеченим

Депутатку сільради з Одещини підозрюють у сприянні розкрадання допомоги малозабезпеченим

У Біляївському районі депутатці однієї з сільських рад повідомили про підозру через сприяння розкраданню півтора мільйона гривень, що призначалися для допомоги малозабезпеченим сім'ям.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Депутатці оголосили про підозру у службовому підробленні та пособництві у привласненні понад 1,5 млн грн бюджетних коштів, що призначалися як допомога малозабезпеченим сім’ям у Біляївському районі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

"З’ясовано, що зловживаючи службовим становищем, спеціаліст по соціальному захисту населення, яка була обрана депутатом сільської ради, з січня 2016 по жовтень 2018 року фальсифікувала офіційні документи, що сприяло розкраданню понад 1,5 млн грн бюджетних коштів, призначених на виплату державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям", - йдеться в інформації прокуратури.

У пресслужбі зазначили, що депутатка діяла в інтересах та за попередньою змовою із членами організованої групи, обвинувальний акт стосовно яких у квітні 2020 року був скерований до суду за підозрою у привласненні понад 7 млн грн державної соціальної допомоги населенню у Біляївському районі. Нагадаємо, за версією слідства, організаторка злочину розробила схему заволодіння бюджетними коштами, до якої залучила керівника одного з відділів Управління соціального захисту населення райдержадміністрації та заступника керуючого територіальним відділенням банківської установи.

Також нагадаємо, що  група зловмисників в Одеській області впродовж двох років привласнювали бюджетні кошти шляхом оформлення різних видів соціальних виплат і допомог на неіснуючих дітей, нібито народжених поза закладами охорони здоров’я. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора. 

Фото ілюстративне

Поділитися